الاثنين، 1 يوليو 2013

البطاطس الفريسكس



البطاطس دة مشهورة اوووي في كوك دور
وحلوة جدا
هنحط 1/4 كوب دقيق+2معلقة نشا+معلقة سكر+ملح +شطة +1/2 معلقة بيكنج باودر
ثم ننزل بالماية حتي تصبع عجينة قوامها سائل بس مش اووي يعني في قوام الطحينة كدة
عشان يمسك في البطاطس

هنحط البطاطس في هذا الخليط البطاطس الفريسكس
البطاطس دة مشهورة اوووي في كوك دور
وحلوة جدا
هنحط 1/4 كوب دقيق+2معلقة نشا+معلقة سكر+ملح +شطة +1/2 معلقة بيكنج باودر
ثم ننزل بالماية حتي تصبع عجينة قوامها سائل بس مش اووي يعني في قوام الطحينة كدة
عشان يمسك في البطاطس
هنحط البطاطس في هذا الخليط
وبعدين نقليها في زيت غزير وبالف هنا

صوص البطاطس
المقادير:
ملعقتين مايونيز
ملعقة كاتشب
نصف ملعقة زبادى
نصف خيار مخلل مقطع صغير





صلصة بشاميل ناجحة



للحصول على بشاميل ناجح يُذاب الدقيق جيدا في السمن أو الزيت
(مع مراعاة أن تكون كمية الدقيق مساوية لكمية السمن أو الزيت)، ثم يُضاف إليها اللبن أو المرق ويتم التقليب باستمرار مع وضع السائل تدريجيا حتى نحصل على الصلصة، ويُرا
عي أن تكون درجة حرارة السائل المضاف أقل من درجة حرارة الدقيق المخلوط في السمن بمعنى أن يُضاف بارداً إذا كان خليط الدقيق ساخناً والعكس، وعند الانتهاء من الصلصة يتم تمريرها على مصفاة للتخلص من الكتل إن وجدت.

مقاديرصلصة البشاميل
3 ملعقة كبيرة زبدة
3 ملعقة كبيرة دقيق
1/2 2 كوب حليب
1/2 كوب كريمة لباني
1 بيض
ملح وفلفل أبيض
1/8 ملعقة صغيرة جوزة الطيب (إختياري)
2 ملعقة كبيرة جبن موتزاريللا مبشور

*يمكن إستبدال الكريمة اللباني بالحليب





طريقه عمل الكول سلو



المقادير:
4 اكواب كرنب (ملفوف) يباع بالسوبر ماركت او الخضرى
قليل من الجزر ( مبشور )
ربع معلقة صغيرة مايونيز
3 معلقة كبيرة سكر
2 معلقة كبيرة حليب
1.1/4 معلقة كبيرة ليمون
3/4 معلقة كبيرة خل
1/4 معلقة صغيرة ملح
رشة فلفل اسود
الطريقة:
لعمل سلطة سلطة الكول سلو على طريقة كنتاكى يخلط السكر و الملح والفلفل والحليب والليمون والمايونيز والخل حتى تتجانس مع بعضها ثم يضاف الكرنب والجزر للخليط وتقلب معا جيدا وتوضع في الثلاجة من نصف ساعة لساعتين





طريقه عمل سلطه الطحينه


المكونات
2 معلقه كبيره طحينه
فص توم
ملح حسب الرغبه
معلقه صغيره ليمون
ربع معلقه خل
ربع معلقه كمون
ربع معلقه شطه


الطريقه
تخفف الطحينه بماء حوالي ربع كوب ماء مغلي وتقلبي بسرعه جدا لحد ما توصلي للقوام اللي انتي عاوزاه وممكن الميه تبقي اقل من كده يعطي تحطي شويه بشويه وبعدين تحطي بقيت المكونات وتخلطي وتسبيها تبرد هتبقي زي بتاعه المطاعم بالظبط وممكن تحطي عليها معلقتين زبادي لو بتحبي طعمها





كريم شانتيه بيتي



كريم شانتيه بيتي لان كتير تكونى محتاجة كريم شانتى ومعندكيش

المقادير


كوب سكر بودرة ومطحون كويس اوى

بياض بيضة

1/8 كوب ماء

فانيليا

الطريقه


نضع بياض البيض في بوله وفي بوله تانيه الماء يكون دافي ونضرب المكونات مع بعض وممكن نضيف لبن بودر بيبقي طعمه حلو ودي النتيجه جربوها





طريقه عمل المايونيز



نفصل بياض البيض عن الصفار (ونستخدم الصفار)
ونضع الصفار فى خلاط (على السرعه المنخفضه)
ثم نصب الزيت قطره قطره
وبعد أن يبدأ المايونيز بالتشكيل نزيد كميه الزيت
بحيث يكون على شكل خيط رفيع
ونستمرحتى انتهاء نصف كميه الزيت
ثم نضيف المكونات الأخرى(خردل،ملح،بهارات)
مره واحده مع الأستمرار بالخلط
وأثناءاضافه النصف الأخر من الزيت الى الخلاط
يتم أضافه عصير اليمون والخل
ويمكننا بالتدريج استخدام السرعه العاليه للخلاط
عند أضافه النصف الثانى من الزيت
أضافه الزيت من قطرات اى خيط رفيع مهم جدا"
ولن يتشكل المايونيز اذا اضيفت المكونات مره واحده
اذاحدث انفصال للزيت اثناء الخفق او الخزن
يضاف صفار بيضه ويتم الخلط مجددا"
لايحفظ خارج اثلاجه لحساسيه المكونات





طريقة عمل عرق الروستو (اللحمة الباردة)



المكونات:
عدد 1عرق لحم بتلو
8 فصوص ثوم
2 ملعقةسمن كبيرة 
مقدارملح وفلفل وبهارات

 التحضير:
1- يخرم اللحم بطرف السكين على مسافات متباعدة ويوضع في كل خرم فص ثوم وملح وفلفل وبهارات.
2- يلف العرق جيدا بواسطة دوبارة حتى يتماسك اللحم مع الثوم. الطبخ: 1- يشوح العرق في السمن حتى يحمر ثم يضاف إليه الماء تدريجيا حتى تمام النضج.
3- يرفع من الإناء ويترك ليبرد ثم يقطع حلقات رفيعة ويرص في طبق التقديم.
4- تسخن الصلصة المتخلفة وتغرف في قارب الصلصة وقت التقديم. ملاحظات:يمكن تجميل الطبق بحلقات بطاطس مسلوقة نصف سلقة ومحمرة وبعض خضر السوتيه.





لتنظيف عيون البوتجاز


6 كاسات من الماء.
6 م ك حمض الليمون.
3 م ص بيكربوناتالصودا.
ليمونه واحد (العصير +القشر)
3 م ك ملح الطعام.
قليل من اللوكس

الطريقـــــــــــــــــــ ـــــ ـة :
ـــــــــــــــــــــــــ ـــــ ــــــــــــــــــــ
نضع على النار (الماء +عيون الغاز + كل المواد ) حتى الغليان
خليها تغلي عدة مرات . و باليفة الاسفنجية بالسطح الخشن بتنظفي سطح العيون .





مواد سحرية… لمطبخ فائق النظافة



جميع السيدات يحرصن باستمرار على نظافة مطبخهن بطريقة مثلى ويبحثن دوماً عن المواد والطرق التي من أجلها أن تزيل الروائح العالقة في الأواني المطبخية وفي زوايا المطبخ جراء الطبخ والأطعمة الدسمة، ولهذا نقدم لك سيدتي مواداَ طبيعية من مطبخك تساعدك في الحصول على مطبخ نظيف وذو رائحة زكية.

الليمون والملح والخل من أهم الاشياء الموجودة في المطبخ ليس فقط للطعام ولكن للنظافة والتعقيم ومحاربة الدهون الناتجة من الطهي بالمطبخ :

* قشر الليمون مفيد لازالة رائحة السمك او الطيور عامة من يديك بعد الاكل.

* أضيفى كوب من عصير ليمون مركز مع قليل من الخل والماء وضعيه فى الميكرويف ل2 دقيقة ثم امسحى الميكرويف بفوطة جافة وتحصلى علي ميكرويف نظيف كالجديد.

* أخلطى قشر الليمون مع قليل من الخل فهى خلطة رائعة لازالة اللون الاسود الناتج عن تقوير الباذنجان أو تقطيف الملوخية.

* أنثري كمية من الملح الخشن علي لوح التقطيع المغسول بالماء والصابون وأتركي الملح عليه لـ10 دقائق ثم أفركيه بقشر الليمون سيزيل البقع والصبغات الموجودة علي لوح التقطيع ويطهره من البكتيريا العالقة فيه ثم أغسليه بعدها جيدا بالماء

* لأزالة أى بقع دهون من على الموقد أو الحائط المجاور للموقد فقط رشيها بكمية من الخل وأتركيها ل6 دقائق ثم أغسليها بأسفنجة أطباق خشنة وستلاحظى مدى السهولة فى أزالة الدهون

* أمزجى الليمون والملح الخشن وبيكربونات الصوديوم ونظفى بهم أى قطع تحف قديمة

* ضعى شريحة من قشر الليمون فى زيت القلى أثناء القلى تقلل جدا من رائحة القلى التى تنتشر بالمنزل

* الملح الخشن هو مرافقك الدائم لغسل الدواجن عامة بفركه على جلدها ومن داخل تجويفها ثم غسلها بالماء حيث يقضى على أى رائحة زفرة بها

* إضافة القليل من الخل لفوطة تنظيف المرايا والزجاج يجعلها لامعة وبراقة

* إضافة فنجان من الخل لغلاية الشاي وتركها لتغلى بها ثم تسكب و تنظف بعدها بغلى قليل من الماء العادي مما يطهر الغلاية من أي بكتيريا

* أضافة كوب من الخل لـ1/2 كوب من الماء مع كمية من سائل غسيل الأطباق يصنع لكى خلطة منزليه رائعة لتنظيف شفاط المطبخ وأى مكان به دهون مستعصية.

* لازالة بواقى عجين ملتصق بالإناء أو سطح المطبخ قو

مي بفركها بالملح الخشن وأذا كانت جافة وقاسية أنقعيها بقليل من مزيج الملح الخشن والماء

* لسهولة أزالة بقعة الحليب المسكوب على

الموقد أنثرى عليها قليل من الملح الخشن واتركيها لعدة دقائق ثم نظفيها بفوطة جافة.

ولهذه المواد أيضا فوائد كثيرة فى البيت بصورة عامة كفائدة أضافة الخل للملابس التى تبهت الوانها أثناء غسلها لكى لا تفقد الوانها، وفائدة الليمون فى ازالة بقع الفواكه والحبر من الملابس وفائدة الملح فى ازالة أى بقعة مستعصية من سجادتك.

فلا تتنازلى عن وجودهم بالمنزل ابدا!!.





طريقة تفريز البطاطس




هنقشر البطاطس و نقطعها بالشكل اللي أحنا نحبة
و نحضر أناء و نضع بة ماء و نضعة علي النار حتي الغليان
و بعد ما الماء يغلي نضع ربع كوب خل
و نضيف البطاطس
تغلي حوالي خمس دقائق
و نصفيها من الماء الساخن و نشطفها بماء بارد
عشان نوقف طهيها
و نضعها في أكياس و نفرزها
و لما نيجي نستخدمها نطلع الكيس نشطفةو نصفيها و نقلي
و بألف هنا





لتنظيف سيراميك المطبخ سواء الجدران أو الأرض



لتنظيف سيراميك المطبخ سواء الجدران أو الأرض

يُذاب قليل من الخل الأبيض وقطرات الليمون والكحول النقي في ماء فاتر (دافىء)

ويُلمع به السيراميك

فيعود له بريقه ونظافته





عطّري منزلكِ بواسطة المكنسة الكهربائية

1-نظفي المكنسة الكهربائية جيداً.
2-إغسلي كيس القماش الذي بداخلها بالماء و ضعيه في الشمس ليجفّ تماماً.
3-أحضري أي عطر مفضل لديكِ بشرط أن يكون مركزاً
4-ضعي بضع نقاط من هذا العطر المركز.
5-أدخلي الكيس الى داخل المكنسة في مكانه.
6-شغلي المكنسة و إبدئي بعملية التنظيف، وسوف تلاحظين انتشار العطر والرائحة داخل الغرف بشكل جميل ورائع





طرق لتنظيف أوانى الطعام المحترقة



احتراق الإناء :
ينقع الوعاء في ماء وملح لمدة خمس دقائق ثم يغسل

الأواني التيفال :
ضعي قليلاً من الملح والخل وامسحي بهما ويمكن إستخدام الليمون والملح ثم إزالته بفوطة غي مبللة ونجففه بعد ذلك جيداً

للأواني المتسخة أو المحترقة :
نضع على القدر المتسخ أو المحترق ملعقتين كبيرتين بيكنج بودر في ماء ساخن ونتركها حتي تختفي وبعد ذلك نسكبه على القدر ونستخدم الليفة الناعمة وننظف بالماء

لصدأ الأواني :
نأخذ بطاطس تالفة ونمسحها على الأواني المتصدئه ثم نغسل بالماء والصابون





موسوعه حفظ الخضار والفاكهه



 طريقه حفظ الملوخيه

تختار الاوراق الخضراء الطازجة من الملوخية وتستبعد الاوراق المخرمة
وتغسل الملوخية وتقطف وتهوى للتخلص من الماء وذلك بوضع الملوخية على ورق ماص
تخرط الملوخية ويضاف لها قدر نصف كوب شوربة مغلية ( بهريز ) او ماء مغلى لكل كيلو جرام ملوخية ( بعد التقطيف )
لا توضع الملوخية على النار ولكن تعبا رأسا فى اكياس نايلون وتحفظ فى الفريزر

 طريقه حفظ السبانخ

تغسل السبانخ جيدا ثم تقطع صغيرا ثم تترك السبانخ حتى تجف تماما ثم تعبأ فى اكياس وتحفظ السبانخ فى الفريزر

 طريقه حفظ ورق العنب

يرص ورق العنب فوق بعضه وتربط كل كمية مع بعضها ثم تغسل جيدا
توضع جميع الاوراق فى ماء مغلى يكفى لغمرها لمدة دقيقتين ثم ترفع وتترك لتبرد
يعبأ ورق العنب فى الاكياس ويحفظ فى الفريزر

 طريقه حفظ القلقاس

يقشر القلقاس دون غسيل
يجفف القلقاس بفوطة نظيفة ويقطع الى مكعبات ثم يعبأ فى اكياس نايلون دون سلق ويوضع فى الفريزر

 طريقه حفظ الخرشوف

يقشر الخرشوف وينزع الزعب الداخلى بكحت الخرشوف بملعقة صغيرة
توضع وحدات الخرشوف مباشرة فى ماء به عصير ليمون حتى لا يتحول لونه الى السواد ( كلما نفرغ واحدة من الخرشوف نضعها سريعا فى الماء بالليمون )

نضع الخرشوف فى مصفاة او قطعة شاش مع اضافة ملعقة كبيرة عصير ليمون وملعقة كبيرة دقيق وملعقة صغيرة ملح الى الخرشوف
يحضير اناء به ماء وملح يكفى لغمر المصفاة او الشاش ثم يرفع على النار وعندما يقترب من الغليان تغمر المصفاة التى بها الخرشوف ويترك الخرشوف يغلى لمدة 6 دقائق
يرفع الخرشوف من على النار وتغمر فى الحال فى اناء به ماء بارد لمدة دقيقتين للمحافظة على خواصها الطبيعية

ترفع المصفاة من الماء وتبقى حتى يتخلص الخرشوف من الماء ويجف تماما

يحفظ الخرشوف فى اكياس من نايلون ويحكم اغلاقها وتحفظ فى الفريزر

طريقه حفظ الفاصوليا

تغسل الفاصوليا جيدا وتزال منها الخيوط الجانبية
تقطع حسب الرغبة وتوضع الفاصوليا فى مصفاة

يتم تحضير اناء به ماء وملح يكفى لغمر المصفاة او الشاش ثم يرفع على النار وعندما يقترب من الغليان تغمر المصفاة وتترك الفاصوليا تغلى لمدة 34 دقائق
ترفع الفاصوليا من على النار وتغمر فى الحال فى اناء به ماء بارد لمدة دقيقتين للمحافظة على لونها الاخضر وعلى خواصها الطبيعية
ترفع المصفاة من الماء وتبقى حتى تتخلص الفاصوليا من الماء وتجف تماما
تحفظ الفاصوليا فى اكياس من النايلون ويحكم اغلاقها وتحفظ فى الفريزر

 طريقه حفظ الباميه

تغسل البامية جيدا ثم تترك فترة فى مصفاة لتخلص من الماء
تقمع البامية بازالة الجزء العلوى بشكل هرمى دون ان تقطع الحبة حتى لا تتسرب عصارتها
توضع فى مصفاة ثم يتم غمر المصفاة فى ماء مغلى مضاف اليه مقدار من الملح وواحد جرام بنزوات او ملعقة كبيرة عصير ليمون وذلك لمدة 5 دقائق ثم ترفع المصفاة وتترك حتى يصفى الماء تماما
تترك لتبرد وتجف تماما وتعبأ فى اكياس نايلون بحيث لا تترك فراغا ت بقدر المستطاع ثم يحكم غلق الاكياس باستخدام سكين ساخن

توضع الاكياس فى الفريزر او الديب فريزر لمدة تصل الى 6 اشهر

طريقه حفظ الثوم

نقشر كمية كبيرة من الثوم

نضع كمية منه في الكبة أو فرامة البصل ونضيف له
حوالي 1ملعقة صغيرة ملح
نصف فرمة ( بمعنى ليس ناعم) نفرمة
ثم نقوم بإضافة نصف ملعقة صغيرة اخرى ملحو2ملعقة كبيرة زيت ذرة

ثم نقوم بفرمة مرة أخرى حتى نصل به إلى الدرجة المفضلة لديكِ (ناعم –أو ناعم جدا ) حسب الرغبة .

نحضر علبة بلاستيك لها غطاء محكم
وتكون نظيفه وجافة جداً .
(إستخدمت علبة الحلاوة الفارغة )
ونضع فيها الثوم .
نساوي السطح ثم نضع عليه طبقة من الزيت
بإرتفاع نصف سم تقريباً .

وأحكمي غلق العلبة وضعيه في الفريزر .
ممكن نستعمل علب مختلفة الاحجام .

ويستخدم عند الحاجة ويعاد غلقة بإحكام وإعادته الى الفريزر .

الملح المستخدم أثناء الفرم يسهل الفرم ويجعله أنعم .

الزيت المستخدم أثناء الفرم يحافظ على لون الثوم فلا يتغيرمع الوقت .

الزيت المستخدم في السطح يحافظ على الثوم من
الجفاف أو التغيرات نتيجة حفظه لفترات طويلة (يظل طري )

يجب غلق العلبة بإحكام حتى لا تنتقل الرائحة إلى الفريزر أو الاغذية الأخرى المحفوظة
.يجب عدم ترك العلبة خارج الفريزر لفترات طويلة .
(فقط خذي ما تحتاجيه ورديها فوراً إلى الفريزر ) .

يمكن إستخدامة مع كل أنواع الطعام والسلاطات أيضاً

اليكم طريقه اخرى

احنا نفرمها وبعدين نحطها في قالب الثلج ويكون متوسط الحجم

ونسويها في الفريزر لمن يتجمد وبعدين نطلعها وهي جامده في كيس نايلون

وهيه جامده ونحطها في الفريزر ونكرر العمليه ووقت الطبخ نطلع مكعب واحد حسب الحاجه

طبعا قالب الثلج يكون خاص للثوم فقط ما نستخدمه في شي ثاني

وانتوا ومزجكوا بقى

أنا بشترى الثوم فى شهر مايو لان سعره بيكون رخيص وكمان بيكون مش جديد فيبقى تقشيره صعب ولا قديم فيبقى فاضى ....
بجيب الثوم واقشره واحطه فى الخلاط باحط معاهم فلفل اخضر وكسبرة خضرة وكمون كتير وبضربهم مرة تانية لحد ما المكونات تنعم وبحطهم فى برطمان تانى عشان تتبيل السمك وطواجن الجمبرى والكاليمارى.. وتبيلة البدنجان المخلل وحاجات كتير.......وبيقعد عندى من السنة للسنة اللى بعدها..

 طريقة حفظ الطماطم

من المعروف ان في موسم انتاج الطماطم يتكدس الانتاج ويزيد العرض عن الطلب مما يقل سعرة وكثير من الانتاج يتلف وهناك عدة طرق لحفظ الطماطم منها طريقة سهلة وميسرة ممكن يعملها اي شخص وهي :معجون الطماطم :
المقادير والمواد:
طماطم - ملح الطعام - ملح اليمون - قليل من دقيق القمح - زيت .

الطريقة :
- نختار ثمار الطماطم الحمراء الخالية من الاصابة .
- تقطع الطماطم وتفرم (تطحن ) في الخلاط ثم تصفى بمصفاة نضيفة (من البذور والقشور ) .
- يوضع العصير على النار ويضاف الملح مع قليل من ملح اليمون ثم يضاف قليل من دقيق القمح مع التحريك المستمر حتى يغلظ قوام العصير .
- يعبأ في زجاجات نظيفة ومعقمة وتغطى بطبقة من الزيت

طريقه اخرى
بجيب الطماطم مستوية وبعدين اضربها فى الخلاط واصفيها بصفايه .. وبعدين احط لكل كيلو طماطم تلات ملاعق سمن واسيبها لحد ماتنشف مايتها خالص وبعدين احطها فى اكياس وكل كيس على قد الاكلة..

 الخضرة

:بالنسبة للبقدونس والكسبرة والشبت بغسلهم كويس اوى وانقعهم بعد كده فى ماء مضاف ليه معلقة خل وبعدين افرمهم ناعم اوى بمخرطة الملوخية واصفيهم لمدة ساعتين على قطعة قماش وبعدين احطهم فى كيس وكل ما احتاج شويه اخدهم من الكيس على طول..وباستخدمه لخلطة المحشى والممبار والفول بالتقلية وساعات لما بيكون عندى عزومة بافرشهم تحت الاكل فى الطبق وارشهم على الطبق

طرق حفظ الليمون

يعصر الليمون ويصفى بمصفاة سلك ناعمة
يعبأ الليمون في قوالب الثلج او اكياس النايلون الخاصة بحفظ الثلج ويحفظ فى الفريزر

حفظ الجزر الاصفر

-يكشط الجزر ثم يغسل.
- يقطع بحسب الرغبة اما الى دوائر أو الى مكعبات أو شرائح طوليه.
-قومي بغلي كمية من الماء تكفي فقط لغمره وأضيفي اليها بعض الملح.
-ضعي الجزر في مصفاة أو في قطعة شاش ناعمة واغمريها في الماء المغلي المضاف اليه قليل من الملح واتركيها تغلي لمدة 3-4 دقائق.
-ارفعي الجزر واغمريه في اناء به ماء بارد واتركيه لمدة تتراوح بين الدقيقة والدقيقتين.
-ارفعي الجزر في مصفاة حتى يتخلص من الماء. ثم قومي بتعبئته في أكياس من النايلون وتخلصي من الهواء واضغطي الأكياس في درج الفريزر.

لحفظ الباذنجان الرومي:

-اغسلي الباذنجان الرومي الطازج وقشريه وقطعيه الى حلقات.
-انثري عليها بعض الملح واتركيها لمدة 5- 10 ساعات ثم اغسليها بالماء.
-اقلي الباذنجان نصف تحمير واخرجيه على فوط ورقية لتتشرب الزيت الزائد واضغطي عليها بفوطة ورقية أخرى بيدك للتأكد من التخلص من الزيت.
-عندما تبرد كل كمية الباذنجان صفي الباذنجان في علب من البلاستيك على أن تحتوي كل علبة على كمية تكفي لطهي صينية مسقعة حسب أفراد الأسرة.
-اغلقي العلبة جيدا وضعيها في الفريزر أما السبب في استخدام العلب فهو أنها تحافظ على قوام شرائح الباذنجان سليمة بخلاف الأكياس التي يمكن أن تتسبب في اهترائها لتصبح شهية طيبة مع كل وجبة تعدينها من الخضراوات المجمدة في الصيف.
12 شهرا حدا أقصى لتاريخ الصلاحية:

 الموز:

لكل كيلو موز ربع كوب لبن و2 ملعق سكر واضربه فى الخلاط هايبقى عندك جرانيتا موز تحفة ... باخد منها بالمعلقة واعمل عصير موز باللبن او بحطها على فروت سلاط بدل الأيس كريم وبحطها كمان على الكيكة وهية لسه طالعة من الفرن (ساخن مع بارد) بس مش هاقدر اوصفهالكو يمي موت..

الجوافة:

باقطعها شرايح واحط عليها سكر واشيلها فى الفريرز فى اكياس حسب الحاجة...

الرومان:

بافص الرومان واخرج الحب واحط عليه سكر واشيلة فى اكياس ... ومش بيتجمد برضه.. وباستخدمه فى الفروت سلاط وسلاطة الرومان وتارت الفواكه وكزينة لكثير من الحلويات والايس كريم.. وكمان بعمله عصير واصفيه .

العنب:

باشترى العنب اللى حباته كبيرة سواء كان أحمر أو أخضر.. وباشيله فى اكيس بعد ما بأفرط العنب من العنقود واغسله.. وباخد كمية منه واسيبها يومين على صينية كبيرة مفروشة بورق ابيض وعلى الورق فوطة قماش .. وبعدين اجيب حلة واحط فيها ماء مغلى وزيت لوز (لكل لتر ماء ملعقة زيت لوز صغيرة) ونضع فيها العنب بعد ان أصبح ذابلا" لمدة ثلاث دقائق وبعدين باصفى العنب وبعدين باحطه مرة تانية على نفس الصينية وباسيبها فى مكان مشمس اوى لمدة عشرة ايام وكل يوم باقلبه.. هايبقى عندك زبيب بيتى .. انا باعملة لو كان العنب اللى عندى بقى ذابل او كان مش حلو اوى...

الليمون والبرتقال البلدى:

الاتنين باعملهم بنفس الطريقة... الاول بابشر قشر الليمون اوالبرتقال بمشرة صغيرة اوى.. ماتبشريش الجزء الابيض..
. وباحتفظ بيهم فى علب تلاجة صغيرة اوى او برطمانات صغيرة
طريقة حفظ جميع الخضروات و الفواكة فى الديب فريز

..
البلح الرطب (الاسمر):

باشيله فى برطمان بعد ما أشيل النوى وأقسمه نصفين.. باحطه بالطول جنب بعض وده بيسهل انى اخد منه من غير مايتقطم .. وعلى فكرة مش بيتجمد أبدا" .. وبعمل منه تارت البلح وكيكة البلح فى اى وقت فى السنة...

الليمون والبرتقال البلدى:

الاتنين باعملهم بنفس الطريقة... الاول بابشر قشر الليمون اوالبرتقال بمشرة صغيرة اوى.. ماتبشريش الجزء الابيض... وباحتفظ بيهم فى علب تلاجة صغيرة اوى او برطمانات صغيرة لانى باعمل كميه كبيرة جدا..وبعدين باقسم الليمون والبرتقال اللى بشرت قشرتهم نصفين وباعصرهم كويس وباحطهم فى علب مكعبات التلج ... وباعملهم مكعبات ليمن وبرتقال.. وكل مكعب على قد كوب العصير لو قلبناه كويس مع ماء وسكر... او كميه مكعبات فى الخلاط مع مياة وسكر.......وكمان مكعبات الليمون باتبل بيها الفرخ والبفتيك مع باقى المكونات طبعا.. وباعمل منها كل حاجة.. الشربات بتاع الحلويات.. وباغلى مع مكعب ليمون شوية مياه فى اى حلة المونيوم يكون لونها بقى غامق... وحاجات تانية كتير .. يعنى انتى ومزاجك.

طرق حفظ المشمش

الاول بنغسل المشمش كويس و نختار المستوي منه و الاخضر بنسيبه على ورقة جرنال يوم او يومين هو بيستوي و يسكر
- يقسم المشمشه نصفين و يوضع في حلة و يضاف عليه السكر و يترك فترة من نصف ساعة الى ساعة
-ثم يضاف فنجال صغير من الماء عليه و يوضع على النار ح ينزل ماء منه و يغلي فيه و يترك يغلي مش كتير بس يطرى المشمش
و ده شكله بعدالغليان هو اللي نزل الماية دي

و بعد ما يبرد يوضع في اكياس في الفريزر و عند الاستخدام يضرب في الخلاط و يصفى ح تشربي احلى عصير في الدنيا و على ضمانتي

الفراولة :


-تغسل جيدا و ينزع منها الجزء الاخضر
-توضع في حله و يضاف عليها كمية مناسبة من السكر
- ونعبيها على طول في اكياس حتى لا ينزل منها ماء و برضه ع الفريزر و تطلع م الفريزر على الخلاط

الخوخ

تغسل ثم توضع في ماء حار ثواني ثم توضع في ماء مثلج وتقشر وتقطع ويوضع عليها عصير ليمون وقليل من السكر وتقلب جيدا ثم تعبا في اكياس

المانجو


يقشر ويقطع ويرش بقليل من عصير الليمون ويحفظ

التفاح

يقشرويقطع ويوضع عليه عصير ليمون وسكر ثم يعبا في اكياس

التين

التين ايضا ما يعيش فتره طويله في الثلاجه قشريه وقطعيه
 بالذات البرتقال

البرتقال

يقشر ويقطع ويوضع عليه ماء وسكروحبة ليمون وجريب فروت مقشره ويحفظ

تحمي الماء والسكر وتحثم

ضعي القوارير في ماء يغلي ربع ساعه حتى تتعقمطيه عليه في البرطمانات

النعناع

يتغسل وينشال في الفريزر مع مراعاة وضعه على الماء الساخن فورا بدون مايفك ويكون الماء يغلي
.
القرنبيط

يغسل ويسلق قليلا ثم يجمد

الكرنب أو الملفوف

كيه واغسليه وافرميه وشيليه في الفريزر اذا تبغيه لخلطة الخضاراو للشوربه اما اذا تبغيه للمحشي اسلقيه وفككيه ورصيه في كيس في الفريزر وشيليه في الفريزر وممكن تاخذي منه كم حبه وتخلطيها مع اي نوع مربى تحبي





طريقة تنظيف باب الفرن




تتراكم الدهون عادة على باب الفرن أثناء الطهي مما يجعل شكله منفرا في حين أنه من السهل جدا

طريقة تنظيف باب الفرن وذلك بعد التأكد من أن الفرن غير موقد.

1- وضع قليل من الخل وبيكربونات الصوديوم في وعاء لعمل عجينة طرية لتنظيف باب الفرن مع الحرص على ألا تلامس العين (أثناء الخلط أو التنظيف).

2- يمسح باب الفرن بعد فتحه باستعمال أسفنجة نظيفة والعجينة المصنوعة.

3- تترك عجينة تنظيف باب الفرن على الأماكن الصعبة والمليئة بالبقع لمدة 10-15 دقيقة.

4- تزال العجينة ثم يترك باب الفرن ثم يجفف جيدا ليصبح نظيفا براقا.

ملحوظة لتنظيف باب الفرن:

من الأفضل دائما تنظيف باب الفرن باستمرار لكي لا تتجمع عليه آثار الزيوت أو بقايا الأطعمة مما يقلل من كفاءة الفرن وبالتالي يتسبب في حدوث تسرب.