الاثنين، 1 يوليو 2013

البطاطس الفريسكس

البطاطس دة مشهورة اوووي في كوك دور وحلوة جدا هنحط 1/4 كوب دقيق+2معلقة نشا+معلقة سكر+ملح +شطة +1/2 معلقة بيكنج باودر ثم ننزل بالماية حتي تصبع عجينة قوامها سائل بس مش اووي يعني في قوام الطحينة كدة عشان يمسك في البطاطس هنحط البطاطس في هذا الخليط البطاطس الفريسكس البطاطس دة مشهورة اوووي في كوك دور...





صلصة بشاميل ناجحة

للحصول على بشاميل ناجح يُذاب الدقيق جيدا في السمن أو الزيت (مع مراعاة أن تكون كمية الدقيق مساوية لكمية السمن أو الزيت)، ثم يُضاف إليها اللبن أو المرق ويتم التقليب باستمرار مع وضع السائل تدريجيا حتى نحصل على الصلصة، ويُرا عي أن تكون درجة حرارة السائل المضاف أقل من درجة حرارة الدقيق المخلوط...





طريقه عمل الكول سلو

المقادير: 4 اكواب كرنب (ملفوف) يباع بالسوبر ماركت او الخضرى قليل من الجزر ( مبشور ) ربع معلقة صغيرة مايونيز 3 معلقة كبيرة سكر 2 معلقة كبيرة حليب 1.1/4 معلقة كبيرة ليمون 3/4 معلقة كبيرة خل 1/4 معلقة صغيرة ملح رشة فلفل اسود الطريقة: لعمل سلطة سلطة الكول سلو على طريقة كنتاكى يخلط السكر و الملح والفلفل...





طريقه عمل سلطه الطحينه

المكونات 2 معلقه كبيره طحينه فص توم ملح حسب الرغبه معلقه صغيره ليمون ربع معلقه خل ربع معلقه كمون ربع معلقه شطه الطريقه تخفف الطحينه بماء حوالي ربع كوب ماء مغلي وتقلبي بسرعه جدا لحد ما توصلي للقوام اللي انتي عاوزاه وممكن الميه تبقي اقل من كده يعطي تحطي شويه بشويه وبعدين تحطي بقيت المكونات وتخلطي...





كريم شانتيه بيتي

كريم شانتيه بيتي لان كتير تكونى محتاجة كريم شانتى ومعندكيش المقادير كوب سكر بودرة ومطحون كويس اوى بياض بيضة 1/8 كوب ماء فانيليا الطريقه نضع بياض البيض في بوله وفي بوله تانيه الماء يكون دافي ونضرب المكونات مع بعض وممكن نضيف لبن بودر بيبقي طعمه حلو ودي النتيجه جربو...





طريقه عمل المايونيز

نفصل بياض البيض عن الصفار (ونستخدم الصفار) ونضع الصفار فى خلاط (على السرعه المنخفضه) ثم نصب الزيت قطره قطره وبعد أن يبدأ المايونيز بالتشكيل نزيد كميه الزيت بحيث يكون على شكل خيط رفيع ونستمرحتى انتهاء نصف كميه الزيت ثم نضيف المكونات الأخرى(خردل،ملح،بهارات) مره واحده مع الأستمرار بالخلط وأثناءاضافه...





طريقة عمل عرق الروستو (اللحمة الباردة)

المكونات: عدد 1عرق لحم بتلو 8 فصوص ثوم 2 ملعقةسمن كبيرة  مقدارملح وفلفل وبهارات  التحضير: 1- يخرم اللحم بطرف السكين على مسافات متباعدة ويوضع في كل خرم فص ثوم وملح وفلفل وبهارات. 2- يلف العرق جيدا بواسطة دوبارة حتى يتماسك اللحم مع الثوم. الطبخ: 1- يشوح العرق في...





لتنظيف عيون البوتجاز

6 كاسات من الماء. 6 م ك حمض الليمون. 3 م ص بيكربوناتالصودا. ليمونه واحد (العصير +القشر) 3 م ك ملح الطعام. قليل من اللوكس الطريقـــــــــــــــــــ ـــــ ـة : ـــــــــــــــــــــــــ ـــــ ــــــــــــــــــــ نضع على النار (الماء +عيون الغاز + كل المواد )...





مواد سحرية… لمطبخ فائق النظافة

جميع السيدات يحرصن باستمرار على نظافة مطبخهن بطريقة مثلى ويبحثن دوماً عن المواد والطرق التي من أجلها أن تزيل الروائح العالقة في الأواني المطبخية وفي زوايا المطبخ جراء الطبخ والأطعمة الدسمة، ولهذا نقدم لك سيدتي مواداَ طبيعية من مطبخك تساعدك في الحصول على مطبخ نظيف وذو رائحة زكية. الليمون والملح...





طريقة تفريز البطاطس

هنقشر البطاطس و نقطعها بالشكل اللي أحنا نحبةو نحضر أناء و نضع بة ماء و نضعة علي النار حتي الغليان و بعد ما الماء يغلي نضع ربع كوب خل و نضيف البطاطس تغلي حوالي خمس دقائق و نصفيها من الماء الساخن و نشطفها بماء بارد عشان نوقف طهيها و نضعها في أكياس و نفرزها و لما نيجي نستخدمها نطلع الكيس نشطفةو نصفيها...





لتنظيف سيراميك المطبخ سواء الجدران أو الأرض

لتنظيف سيراميك المطبخ سواء الجدران أو الأرض يُذاب قليل من الخل الأبيض وقطرات الليمون والكحول النقي في ماء فاتر (دافىء) ويُلمع به السيراميك فيعود له بريقه ونظافته ...





عطّري منزلكِ بواسطة المكنسة الكهربائية

1-نظفي المكنسة الكهربائية جيداً. 2-إغسلي كيس القماش الذي بداخلها بالماء و ضعيه في الشمس ليجفّ تماماً. 3-أحضري أي عطر مفضل لديكِ بشرط أن يكون مركزاً 4-ضعي بضع نقاط من هذا العطر المركز. 5-أدخلي الكيس الى داخل المكنسة في مكانه. 6-شغلي المكنسة و إبدئي بعملية التنظيف، وسوف تلاحظين انتشار العطر والرائحة...





طرق لتنظيف أوانى الطعام المحترقة

احتراق الإناء : ينقع الوعاء في ماء وملح لمدة خمس دقائق ثم يغسل الأواني التيفال : ضعي قليلاً من الملح والخل وامسحي بهما ويمكن إستخدام الليمون والملح ثم إزالته بفوطة غي مبللة ونجففه بعد ذلك جيداً للأواني المتسخة أو المحترقة : نضع على القدر المتسخ أو المحترق ملعقتين كبيرتين بيكنج بودر في ماء ساخن...





موسوعه حفظ الخضار والفاكهه

 طريقه حفظ الملوخيه تختار الاوراق الخضراء الطازجة من الملوخية وتستبعد الاوراق المخرمة وتغسل الملوخية وتقطف وتهوى للتخلص من الماء وذلك بوضع الملوخية على ورق ماص تخرط الملوخية ويضاف لها قدر نصف كوب شوربة مغلية ( بهريز ) او ماء مغلى لكل كيلو جرام ملوخية ( بعد التقطيف ) لا توضع الملوخية على...





طريقة تنظيف باب الفرن

تتراكم الدهون عادة على باب الفرن أثناء الطهي مما يجعل شكله منفرا في حين أنه من السهل جدا طريقة تنظيف باب الفرن وذلك بعد التأكد من أن الفرن غير موقد. 1- وضع قليل من الخل وبيكربونات الصوديوم في وعاء لعمل عجينة طرية لتنظيف باب الفرن مع الحرص على ألا تلامس العين (أثناء الخلط أو التنظيف). 2- يمسح...